Jag har inte glömt...

Och jag undviker det inte alltför mycket längre heller.
 

För just nu sitter jag och kollar, rensar och väljer ut bilder från Gotlandsresan och så småningom borde det komma upp något här. Eller mest troligt massor (om jag orkar redigera) :D
För minsann, trots första anblicken i datorn så verkar jag ha fått till en hel del som funkar. Inga proffsbilder alls men tack vara att jag numera fotar i RAW-format så verkar flera stycken gå att rädda. Lyckan är total! Och jag är glad att jag faktiskt tog en helkass bild på Matthias från Kapitel och öppnade i PS, för där upptäckte jag att det blev rätt så bra. Det duger la för mig i alla fall!
Men det var faktiskt så illa ett tag, att jag började kolla efter en ny kamera, det slipper jag ju nu. Min kära trotjänare får allt stå ut med mig ett tag till. Fast liiiite sugen blev jag nog allt på att uppgradera mig lite...
 
I övrigt har det varit lugnt. Jobbet rullar på igen och jag är glad att jag har börjat lyssna på böcker. Tiden går som fortare då. Trodde aldrig att det skulle funka för mig, men efter ett tips från han jag samåkte med så fastnade jag faktiskt.
 
Lyckades få in några småslantar idag också, genom att kränga iväg lite kläder jag aldrig använder längre. Har tidigare bara lämnat till kupan eller liknande men bestämde mig för att prova ansiktsbokens makt. Och det funkade! Så nu slipper jag bråka för att få in kläderna i garderoben och någon annan fick i princip oanvända kläder till vrakpris, win-win liksom :)
Har dessutom sålt min medeltidskjol och blusen till. Det var aldrig något för mig tyvärr och det är bättre det kommer till användning hos någon annan. Nej svepande klänningar och kanske tunika med pösbyxor är mer jag.
 
Nu ska jag sluta pladdra på här och fortsätta med bilderna, så kanske det kan komma upp något här inom en inte alltför fjärran framtid :)
 
Förresten! Saknar Visby något enormt! Hur kan en stad sätta sig i hjärtat så, på bara lite mer än 3 dagar?! <3

Fantasy/sagovärlden, Vardagen | | Kommentera

Mina skatter från Gotland

Väska, hårnål, brosch och medeltidsveckans pin (hoppas på att kunna samla alla hädanefter!) hornbitar med isländska galdrar på (önskegalder och Thorb för sinnesfrid), bälteskrok till vattenflaska samt den första stenen jag kände på när vi precis landat på ön (lilla) och stenen jag tänkte försöka få ner Vegvísir-galdern på.

 
 
 

Självklart fick det följa med några väl utvalda skatter med hem, dock inte så många som jag egentligen ville ha.
Tyger valdes ut till mina projekt i huvudet samt att jag tillslut hittad inte mindre än 3 olika band som jag vill ha till mitt gröna superprojekt. Det är jobbigt att ha en bild i skallen men inte kunna få ut den som jag vill, må jag säga. Dock kommer dessa inköpas eftersom jag blir redo och har råd. Fina ylletyger är dyra minsann!

 
Fantasy/sagovärlden, Foto | | Kommentera

Den underbaraste platsen jag besökt

Såhär i slutet på semestern, sista dagen på den faktiskt, så har jag så smått börjat smälta den bästa upplevelsen denna semester bjöd på. Jag pratar naturligtvis om medeltidsveckan i Visby <3
 
Jag är såld, så är det bara! Räknar redan ner tills nästa år då jag hoppas på att kunna stanna en längre tid då det tyvärr bara blev till onsdagen denna gången.
Och hur underbart låter det inte då, att se en hel stadskärna full med en massa vackert klädda människor där ingen kollar snett på dig även om du har mantel och bjällror? Där det bara är trevligt och alla ler och hejar, oavsett om de känner en eller inte? Så skulle jag kunna leva vilken dag som helst, resten av mitt liv!
 
I den världen känner jag mig hemma och trivs. Det enda jag ångrar är att jag inte tog för mig mer, vågade mer och gjorde mer. Men det kommer fler år och jag ska definitivt vara med!
 
Jag har inte riktigt vågat kolla bilderna från systemkameran, självkritisk som jag är, men egentligen försöker jag strunta i det. Jag var ju inte där för att fota, utan för att uppleva. Men här får ni lite blandat från mobilen i alla fall.

 
 
 

Vi åkte mitt i natten, kom fram tidigt som tusan till båt-incheckningen och jag har överlevt en tur och retur till Gotland på färja! Vi gick till och med ut och kollade på havet och det var faktiskt riktigt häftigt. Nervöst ja, men så värt det!

 

När vi kom fram skyndade vi oss till invigningen och fick se en liten del av paraden. Snopet nog stod vi på fel sida och missade den när den kom fram. Men det var en rolig liten teater efteråt, så det gjorde inget.

 

Vi bodde på ett riktigt bra hotell och dom hade huuuur god frukost som helst. Och massor att välja på! :) Vårat rum var rätt litet men det gick hyfsat bra i alla fall. Jag hamnade ju inte på golvet ;D

 
 

Sedan fylldes dagarna med en massa promenader på marknaden, till alla ruiner och strandpromenaden. Vid havet fick jag njuta av vågsvallet och tog en riktigt fin bild på mig själv, om jag får vara så självgod.

Vi åt massa god mat, min favorit var helt klart Brooklyn´s haloumi-burgare och deras boozy-milkshake. Så god var den att vi gick dit två gånger faktiskt :D
Vi har köat till en loppis (!), druckit mjöd på Kapitelhusgården och sett både kvällsinvigningen med nattligt eld-pilbågs-skytte samt ytterligare en föreställning - Gryning med Gofarna (girls on fire). Och allt var helt magiskt!

 
 
Fantasy/sagovärlden, Foto | | Kommentera
Upp