Turistat runt

(fotade med mobilen, men det blev bra ändå)
 

Igår, lördag, var vi iväg på lite sightseeing igen. Det finns huuur mycket som helst mer att upptäcka och jag gillar våra (oftast) spontana utflykter. Den här gången var det en av Thias arbetskamrater som tipsade om lite olika ställen bortåt Källby-Hällekis-Kinnekulle-hållet.
 
Så vi tog oss en tur och fick njuta utav sol, vidstäckta utsikter, mys-skogar, Vänern, smultonställen vid vägen, vackra kyrkor och såklart - fika. Vi råkade på ett tokmysigt café där de hade plommon och äppelträd samt en mystisk rosengård bakom en hög och tät häck. Självklart hade jag på mig min struthätta, för att få ännu mer magikänsla. I don´t care at all (!!!) om folk tycker jag är konstig, jag är hellre mig själv!
 
Senare på kvällen satte jag mig med sagomusik i lurarna och letade igenom några instagramflöden efter fina platser neråt Jönköping. Så nu har jag en smärre drös med ställen jag vill besöka och fota, men det får nog vänta tills våren och bli med en övernattning. Så vi slipper stressa runt en massa :)
 

Fantasy/sagovärlden, Foto, Vardagen | | Kommentera

Tredje dagen i Visby

Bestod till mesta delen av att först gå ner till medeltidsveckans info-center på marknaden och inhandla biljetter till Girls on fire´s (gofarna) show och fråga lite hur det funkar med köandet och så. Fick höra att det var nästan helt slutsålt (400st biljetter!) och att vi verkligen borde köpa för att vara säkra att få platser. Samt att det kunde vara bra att börja kö några timmar innan i alla fall.
Sagt och gjort, ytterligare en sväng på marknaden (Thias har ju så himla svårt att bestämma sig vad han ska köpa -.-) samt ännu en sväng till stranden för photoshoot, sedan efter vi käkat så gick vi bort till st. Görans ruin och började väntan. Det fanns bara två sällskap innan oss och vi trodde det skulle ha varit helt i onödan, all denna väntans som skulle bli. Men minsann, efter en tur för mig (som faktiskt har lokalsinne och kan med maps i mobilen) till närmsta affär för att inhandla lite proviant (note to self tills nästa år: var mer förberedd!) så kommer jag tillbaka och ser att kön börjat växa. Dessutom och Thias gått och blivit kompis med paret närmast efter oss och det visade sig att kvinnan faktiskt kom från Östersund! Oddsen på det? :)
I slutändan var kön galet lång, det fick bildas en kö till, för de som inte köpt biljetter men hoppades på att få platser i alla fall och att vi blev 500+ i publiken.
 
Och föreställningen var makalös! Trots vindar som bråkade en massa, gjorde de det så himla bra och jag var helt slut av all spänning när föreställningen var över, haha! Vi knatade hänfört hemåt mot hotellet och hittade en ruin som var vackert upplyst inifrån. Jag var faktiskt inte den enda som stannade för att fota, så det så! :D

 

Thias i sina nyinköpta byxor, bracers samt väskan som är den enda i sitt slag. Och dess skapare tänkte aldrig mer göra en sådan, då det var alldeles för jobbigt. Så den är totalt unik!

 

Och jag i min egensydda klänning, som jag bara är lite sådär nöjd med : /
Blåste som fasiken gjorde det också och jag håll på att välta flera gånger xD
 


Hittade finaste blomman i Botaniska trädgården gjorde jag också ( åker till rosornas ö, fotar dáhlior... typiskt mig!)
Självklart älskade humlorna dessa! Humla <3

 
 
Fantasy/sagovärlden, Foto | | Kommentera

Andra dagen i Visby

Här kommer en rejäl bildbomb!
Dagen bestod av att knata på marknaden, lyssna på vågorna en sväng, lite porträttfoto, smygfota vackert klädda människor samt mjöd-drickning på Kapitelhusgården. Jag upptäckte även hur himla mysigt vårat hotell var på kvällen och var tvungen att fota det också :) Kvalitén på bilderna är lite blandad, särskilt kvällsbilderna, men det bjuder jag på. Jag är bara glad att några gick att rädda!

 


Jag tyckte att den här "graffitin" var väldans snygg. När jag stod där och beundrade som mest sa Thias; ser du vad det är? Och minsann, det gjorde jag. Då bara måste jag ju fota :D

 
 
 
Fantasy/sagovärlden, Foto | | Kommentera
Upp