Uppdatering: klänningsprojektet

Fick äntligen fingrarna ur och tog tag i att försöka få till snörningen i ryggen nu ikväll. Har gruvat mig som bara den då det verkade omöjligt att få dessa små "hakar" att sitta kvar och göra som jag vill. Men jag började med att sy ihop dem och det underlättade avsevärt! Sedan slängde jag alla små "prefektionist-tankar" överbord och bara nålade ihop allt och körde på. Och jag tycker faktiskt det blev ganska okej (bilden är liiite missvisande för det ser snedare ut än det egentligen är, vinklar ni vet). Nu måste jag snart ta och sy in klänningen i midjan så att det verkligen syns att det är snörning. Just nu är nämligen klänningen så stor (fast jag inte ens skulle få plats i den enligt vad det stod i min lilla sybok), att det inte räcker till att dra ihop i snörningen. Den försvinner helt enkelt och klänningen är nog fortfarande för stor :)
 

Och i min vanliga kvällsskaparanda så blev det till att jag gjorde ärmarna också. Hade lite bekymmer iom att jag vill ha hellånga ärmar och oirginalmallen bara var till ungefär hälften. Så jag var tvungen att gnugga mina små geniknölar (och det är inte lätt såhär sent på kvällen!) och visste inte riktigt i vilken ände jag skulle förlänga. Men efter lite fundering så kom jag fram till att det visst skulle vara neråt och då gick det kanon. Det var till och med så att tyget räckte, trots att jag förlängde med ca 25cm. Ibland ska ju faktiskt jag också ha tur! :)
Så nu ligger ett par ärmar och hoppas på att jag ska få tid och ork att pillra på med dom imorn!
 
 
Fantasy/sagovärlden | | Kommentera

Jahopp, det fick bära eller brista!

Gillar egentligen inte att beställa från sidor jag inte vet så mycket om.
Och att denna verkar ha sitt säte i Tyskland gör det ännu läskigare, haha ^^
Men jag hade ju tur med mitt älskade Armstreet (som också kommer få en liten beställning) och man måste våga för att komma någon vart!
Fantasy/sagovärlden | | Kommentera

Uppdatering: klänningsprojektet

Jag trodde att det skulle dröja ett tag till innan jag fick skriva detta, men jag har faktiskt tagit mod till mig och sytt ihop mina alla delar och det syns numera vad det ska bli!
 
(jag hade visst varit lite elak med mig själv och trodde att jag var tjockare än vad jag är, för mitt silvriga jag hade visst spruckit lite ^^)
 
Blev sugen redan förra helgen och skulle vara sååå ambitiös och ville börja sy. Gick ner till uteförrådet och skulle hämta upp iläggsskivan till vårat runda, och alltför lilla, bord... Och där upptäcker jag att den jäkla skivan har haft mage att mögla! Förbaskat skitsur blev jag och som vanligt redo att ge upp allt. Men när känslorna hade svalnat lite och jag kunde börja tänka realistiskt igen, så insåg jag att det faktiskt går att köpa träskivor och göra en ny. Har letat nu i veckan och knappt fått någon hjälp alls på byggvaruhusen, problemet kunde ha blivit löst mycket tidigare då! Men när jag satte mig och kollade runt lite på nätet så upptäckte jag att Jula faktiskt sålde limfog och idag så köpte jag två skivor. Det är inte perfekt, jag måste såga till bitarna och borra några hål, samt kanske plugga ihop dom så de sitter ihop, men det funkar för stunden!
 
Så nu på eftermiddagen har jag lyckts få ihop alla bitarna och dessutom förmodligen löst problemet med snörningen i ryggen. Det verkar i alla fall som om jag tänkt rätt :P Nu återstår att få till min storlek lite bättre, samt längden, välja vilken ärm jag vill ha och hur halsringningen ska se ut. Och se om jag lyckas sy i öglorna på snörningen.
 
Men det får nog bli någon annan dag, är ju ganska slut i huvudet av allt tänkande för att få ihop allt rätt och slippa sprätta :)
 
 Man får inte vara dum x2!
Först bordsskivan och sedan även att jag kom på att jag kan klippa av fållen på lakanet och göra öglorna av den, istället för att kämpa och svära för att fixa "riktiga".
Håller tummarna nu bara för att det håller!
 
 
ps.
har även lagt till en ny kategori för klänningsprojektet, så slipper ni leta en massa om ni skulle vilja gå tillbaka och kolla!
ds.
 
Fantasy/sagovärlden | | Kommentera
Upp